Lietuvos kompozitorių sąjunga

Kviečiame dalyvauti konkurse „Vox juventutis'19“

2019-01-21

None

Kviečiame moksleivius ir studentus dalyvauti XIII jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurse „Vox juventutis“.

Šiais metais jis skiriamas kompozitoriaus, chorvedžio ir vargonininko Juozo Naujalio 150-osioms ir kompozitoriaus Eduardo Balsio 100-osioms gimimo metinėms. Konkursui pateikti kūriniai galėtų sietis su J. Naujalio ir E. Balsio asmeniu, biografija, kūryba, pažiūromis ir kt.

Geriausi kūriniai bus premijuojami:
I premija – 600 Eur
II premija – 400 Eur
III premija – 200 Eur

Papildomi prizai:
- choro „Jauna muzika“ dainininkų prizas;
- publikos simpatijų prizas.
Vienas, du arba trys premijuoti kūriniai bus išleisti natų serijoje „Vox juventutis“

Pirmojo atrankos etapo kriterijai:
1) žmogaus balso ir choro galimybių paisymas;
2) kūrinio komunikacija su atlikėju ir būsimu klausytoju;
3) informatyvi ir taisyklinga notacija.

Kūrinius, praėjusius pirmąjį atrankos etapą, atliks Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ (vad. Vaclovas Augustinas). 

Konkursui galima pateikti kūrinius chorui a cappella, ne ilgesnius kaip 5 minutės ir parašytus vienai iš pasiūlytų sudėčių: SA, SSA, SSAA, SATB, SSATB, dvigubam chorui SATB+SATB. Kitom sudėtim parašyti kūriniai svarstomi nebus. Kūrinių tekstui gali būt naudojamos lietuvių, anglų ir lotynų kalbos.

Apie ketinimą dalyvauti konkurse būtina pranešti iki 2019 m. kovo 22 d. elektroniniu paštu augustinus917@gmail.com.

Nuo kovo 22 d. iki balandžio 22 d. visi pareiškėjai mielai kviečiami konsultuotis su prof. Vaclovu Augustinu. Prašom kreiptis tel. +370 687 16572 arba elektroniniu paštu augustinus917@gmail.com. Galutinai sutvarkytos partitūros turi būti pateiktos iki 2019 m. balandžio 22 d.

Papildoma sąlyga: finaliniam koncertui atrinktų kūrinių autoriams primygtinai rekomenduojama dalyvauti visose konkurso programos repeticijose kaip choro dainininkams (nuo balandžio 29 d. iki koncerto).

Koncertas ir laureatų apdovanojimas vyks 2019 m. gegužės 31 d., penktadienį, 19 val. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje. Jo metu bus daromas audio įrašas. Koncerto metu kūrinius vertins kompetentinga kompozitorių ir chorvedžių komisija, kurios sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Konkursą rengia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir Lietuvos kompozitorių sąjunga. Remia Lietuvos kultūros taryba. Partnerė – Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą