Lietuvos kompozitorių sąjunga

Kviečiame teikti paraiškas rezidencijai Švedijoje

2022-02-24

None

Druskininkų meno rezidencija jau ketvirtus metus iš eilės vykdo mainus su „Hållnäs Konstkoloni“  ir kviečia Lietuvos kompozitorius bei garso menininkus teikti paraiškas rezidencijai Švedijoje.

Rezidencija truks 14 dienų, 2022 m. rugpjūčio 15–28 d. Rezidentui bus skiriama 400 eurų vienkartinė stipendija bei padengiamos kelionės išlaidos (iki 200 eurų). Taip pat įskaičiuotas maitinimas vieną kartą dienoje (pietūs). Baigiantis rezidencijai kūrėjas galės pristatyti savo kūrybą pasirinktu formatu. 

Rezidentas bus nemokamai apgyvendintas, jam bus sudarytos tinkamos sąlygos kurti, jei prireiks, bus teikiama administracinė ir profesinė pagalba. Kūrėjas sveikatos draudimu turėtų pasirūpinti savarankiškai. 

Hållnäs pusiasalis - tai įstabaus grožio vietovė, besidriekianti išilgai akmenuotos jūros pakrantės, su tyliais senais kaimais bei pėsčiųjų ir dviračių keliukais. Artimiausias miestelis su traukinių stotimi yra Tierp. Čia labai tylu. Jūra – vos 5 min. kelio dviračiu nuo rezidencijos. Rezidentas gyvens jam vienam skirtame kambaryje svečių namelyje, taip pat turės nuosavą kūrybos studiją. Virtuvė ir vonios kambarys - bendras su kitais rezidentais. Nameliuose veikia kiek ribotas bevielis internetas. Svečias galės naudotis rezidencijos dviračiu. 

Daugiau informacijos apie rezidenciją rasite interneto svetainėje hallnaskonstkoloni.com. Visus klausimus, susijusius su praktiniais rezidencijos aspektais, reikėtų siųsti Åsai Norling el. paštu info@hallnaskonstkoloni.com.
 
Norintys dalyvauti rezidencijoje kompozitoriai ir garso menininkai kviečiami teikti paraiškas vienu PDF dokumentu anglų kalba. Paraiškoje turi būti:
- gyvenimo aprašymas,
- kūrybos pavyzdžiai,
- būsimo projekto idėjos aprašas arba eskizas.

Įvietinto meno idėjos ypač laukiamos. 

Paraiškų lauksime iki kovo 20 d. el. paštu dar@lks.lt. Šiuo adresu taip pat galite užduoti su paraiškomis susijusius klausimus.

COVID-19 pandemijos metu Hållnäs Konstkoloni pageidauja, kad Rezidentas su savimi turėtų ir galėtų pateikti galiojantį ES vakcinacijos pažymėjimą. Jeigu dėl COVID-19 pandemijos būtų ribojamos kelionės, rezidencijos data bus perkelta į tinkamesnį laiką, suderintą tarp Rezidento ir Hållnäs konstkoloni.

Rezidencijos mainų programą remia Upsalos regiono kultūros skyrius. Lietuvos kompozitorių sąjungos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Organizatorių inf.

Grįžti į naujienų sąrašą