Lietuvos kompozitorių sąjunga

„Apie muziką“ apdovanos jaunuosius tekstų autorius

2018-12-07

None

Gruodžio 10 d., pirmadienį, 18:17 val. Kompozitorių namuose (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius) įvyks jaunųjų muzikos kritikų apdovanojimai „Apie muziką’2018“. Jų metu švęsime dar plačiai nepripažintų, mažiau patyrusių autorių pasiekimus, taip skatindami tolimesnę kūrybą ir lydėdami juos į profesionalių rašytojų gretas.

Kritinė-analitinė refleksija siekia atsverti viešųjų ryšių propaguojamo meno sensacingumą ar panegiriką ir taip padeda išlaikyti Lietuvos muzikinės kultūros kokybės kartelę. Ženklią aukštesnės meninės vertės tekstų apie muziką dalį spaudoje ir internete parašo neprofesionalūs autoriai. Su apdovanojamuose vertinamais jų kūriniais galima susipažinti svetainėje apiemuzika.lt/apdovanojimai.

Pirmą kartą vykstantys apdovanojimai siekia pabrėžti tokio darbo aktualumą bei paskatinti mus visus ir pačius jaunuosius autorius daugiau skaityti. Projekto partneriai įteiks jauniesiems autoriams kultūrinės spaudos prenumeratų 2019 metams už daugiau nei 600 eurų.

Šventės programoje skambės Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų muzikiniai sveikinimai. Dalyvaus „El Chico Fuendre“, Liepa Užusenytė bei „Slaptosios muzikologų pajėgos“. Vakarą ves jaunoji muzikologė Vida Strumilaitė.

Renginį organizuoja LMTA muzikologijos studentai, kūrinius vertina Lietuvos kompozitorių sąjungos Muzikologų sekcijos biuras ir skaitytojai – visi šventės dalyviai. Apdovanojimus pasiūlė savaitraštis „Apie muziką“. Projektą remia žurnalai „Kultūros barai“, „Krantai“, „Liaudies kultūra“, „Muzikos barai“, „Nemunas“ bei savaitraštis „Septynios meno dienos“ ir metraštis „Muzikos kalendorius“. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Kvietimus į renginį dalina organizatoriai ir jaunieji autoriai. Dėl jų ir kitais klausimais galite kreiptis el. adresu redakcija@apiemuzika.lt.

Organizatorių inf.

Grįžti į naujienų sąrašą