Lietuvos kompozitorių sąjunga

Nauja komanda ir naujos vizijos: 35-asis Šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“

2019-03-19

None

Šiuolaikinės muzikos festivalio „Druskomanija“ veržlius vadovus – kompozitorių Dominyką Digimą ir muzikologą Edvardą Šumilą – nuo šių metų keičia penkios moterys: festivalio meno vadovė kompozitorė Juta Pranulytė ir koordinatorių komanda – muzikologė Paulina Nalivaikaitė, kompozitorė Karolina Kapustaitė, pianistė Gintė Preisaitė bei chorvedė Erika Žilinskaitė.

Naujoji „Druskomanijos“ komanda formuoja #laisvinančio festivalio viziją. Šiemetinės „Druskomanijos“ programa išskirtinė ryškia improvizacine kryptimi – tai ir visiškai naujai į festivalį įsiliesiantis džiazas, ir elektroninės muzikos  pasirodymai, ir netradicinių partitūrų kūryba bei perskaitymas. „Druskomanija'19“ manifestuoja formos ir turinio laisvę –  kūrėjai provokuojami eksperimentuoti, o programoje ryškus tarpdiscipliniškumas: pristatoma vizualios muzikos programa, garso instaliacijos ir performansai.

Šiemet „Druskomanijoje“, šalia koncertų, svarbi ir edukacinė kryptis. Jau prasidėjo „Druskomanijos“ kompozicijos kursai moksleiviams, kuriuos veda Šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ ir mentorius, kompozitorius Mārtiņš Viļums.

info@druskomanija.lt
druskomanija.lt

 

 

Grįžti į naujienų sąrašą