Lietuvos kompozitorių sąjunga

Lietuvos kompozitorių sąjunga dalyvaus „Menų dūzgėse“

2019-04-09

None

2019 m. balandžio 23–26 dienomis Kultūros ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Ugdymo plėtotės centru jau šeštą kartą organizuoja kultūros edukacijos savaitę „Menų dūzgės“. Šio projekto tikslas – skatinti mokytojus mokytis visą gyvenimą, plėtoti kultūrinę kompetenciją ir suprasti edukacines erdves kaip mokinių kūrybingumą skatinančią mokymosi aplinką. Savaitės metu mokytojai kviečiami aplankyti nuolatines muziejų ekspozicijas, parodas, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, susipažinti su naujausiomis edukacinėmis programomis ir pasiūlymais įvairaus amžiaus vaikams, jaunimui.

Lietuvos kompozitorių sąjunga pirmą kartą dalyvaus „Menų dūzgėse“ ir balandžio 25 d. 11 val. pakvies mokytojus į Kompozitorių namus.

Pirmojoje susitikimo dalyje pirmininkas Mykolas Natalevičius praves ekskursiją po Kompozitorių namus, pristatys sąjungos veiklą. VšĮ Lietuvos muzikos informacijos centro direktorė Asta Pakarklytė papasakos apie įstaigos misiją, pristatys muzikos mokymuisi skirtus leidinius. Kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros profesorius Ričardas Kabelis pristatys nacionalinį moksleivių muzikos kūrinių konkursą „Mano nata“. Kompozitorė, festivalio „Druskomanija“ meno vadovė Juta Pranulytė papasakos apie festivalį ir su juo susijusias edukacines veiklas. Susitikimo metu bus aptarta į Kultūros paso rinkinį įtraukta paslauga „Pamoka su kompozitoriumi/muzikologu/etnomuzikologu“ ir kitos edukacinės programos.

Antrojoje susitikimo dalyje bus analizuojamos grafinės/tekstinės partitūros, dalyviai turės galimybę patys užrašyti partitūrą ir išgirsti, kaip ji skamba gyvai, atliekama saksofonininko Simono Šipavičiaus ir elektrinės gitaros atlikėjo Pauliaus Vaško. 

Susitikimo programa:
11.00 val. Ekskursija po Kompozitorių namus ir Lietuvos kompozitorių sąjungos veiklos pristatymas (Mykolas Natalevičius).
11.30 val. Lietuvos kompozitorių sąjungos ir VšĮ Lietuvos muzikos informacijos centro edukacinės veiklos (Asta Pakarklytė, Ričardas Kabelis, Juta Pranulytė ir kt.).
12.00 val. Grafinių/tekstinių partitūrų kūrybinės dirbtuvės (veda Juta Pranulytė).
12.40-13.00 susitikimo apibendrinimas, diskusija.

Dalyvių registracija vyksta „Ugdymo sodo“ interneto svetainėje iki 2019 m. balandžio 24 d. 17 val. Daugiau informacijos rasite šioje nuorodoje

LKS inf. 

Grįžti į naujienų sąrašą