Lietuvos kompozitorių sąjunga

Jubiliejinis kompozitoriaus Algimanto Raudonikio maratonas

2019-04-10

None

2019 m. gegužės 4 d., šeštadienį, 19 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyks kompozitoriaus Algimanto Raudonikio jubiliejinis 85-mečio ir kūrybinės veiklos 60-mečio koncertas „Skinsiu raudoną rožę“, į kurį pakvies Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Vilniaus publikai skirtas iškilmingas vakaras bus tik dalis koncertų maratono, kurį orkestras „Trimitas“ kovo 30 d. pradėjo Vilkaviškyje ir tęs Biržuose, Plungėje, Marijampolėje bei Ukmergėje.

Nedaug atsiras Lietuvoje žmonių, kuriems nebūtų žinomas ir artimas kompozitoriaus Algimanto Raudonikio vardas. Maestro yra sukūręs daugiau kaip 700 įvairių žanrų kūrinių (iš jų apie 500 dainų ir per 100 šokių), surengęs beveik 500 autorinių koncertų Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Už nuopelnus Lietuvos muzikinei kultūrai 2014 m. kompozitoriui įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija. 

Dviejų dalių koncerte klausytojus džiugins ne vieną gerbėjų kartą išauginusios dainos: „Tėvynė“, „Tau, mama“, „Lauksiu tavęs ateinant“ (geriau žinoma, kaip „Skinsiu raudoną rožę“), „Švelnumas“, „Krantų gėlė“, „Vakaras su gėle“, „Dar širdyje ne sutema“ ir daugelis kitų.

Scenoje maestro sveikins žymūs Lietuvos atlikėjai: Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, diriguojamas Algimanto Raudonikio kūrybos propaguotojo ir artimo bičiulio Ugniaus Vaiginio. Solistai Giedrė Kelpšaitė, Judita Leitaitė, Gabrielė Pavilionė, Kristina Zmailaitė, Lijana Žiedelytė, Paulius Bagdanavičius, Eugenijus Chrebtovas, Valdemaras Frankonis, Viktoras Malinauskas, Tomas Pavilionis, Edmundas Seilius, Mečislovas Subelis. 

Šventinį vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis, dalyvaus pats maestro Algimantas Raudonikis.

Renginį remia: UAB „Garsų pasaulis“, Asociacija LATGA, Juozas ir Danutė Budrikiai. Informacinis rėmėjas – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Bilietus galima įsigyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kasoje arba internetu opera.lt

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą