Lietuvos kompozitorių sąjunga

Muzikologams bus įteiktos premijos už ryškiausius 2018 metų darbus

2019-05-31

None

Geriausių Lietuvos muzikologų darbų apdovanojimo iškilmes rengia Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcija. Kaip ir kasmet, jos inicijuota komisija išstudijavo praėjusių metų mokslines, pedagogines, publicistines, istorines ir kitokio pobūdžio publikacijas apie muziką, muzikinės kultūros populiarinamąją ir šviečiamąją veiklą.

Premijos muzikologams teikiamos nuo 2004 metų už ryškiausius darbus įvairiose muzikologijos mokslo srityse, taip pat – už Lietuvos muzikinės kultūros tyrinėjimą ir populiarinimą. 2007 m. premijoms suteikti iškilių Lietuvos muzikologų bendruomenės autoritetų Onos Narbutienės (1930–2007) ir Vytauto Landsbergio vardai, jau penktąsyk šiemet teikiama ir Lietuvos kompozitorių sąjungos premija. Premijų steigėjai – Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vytauto Landsbergio fondas. Pirmąsyk kartu šiemet bus teikiama dar viena – kompozitoriaus, publicisto Vlado Jakubėno (1904–1976) vardo premija už ryškiausius muzikos kritikos darbus, įsteigta Vlado Jakubėno draugijos.

2018 m. Lietuvos muzikologų darbus vertino 9 ekspertų komisija: kompozitoriai Mykolas Natalevičius (pirmininkas) ir Zita Bružaitė, muzikos atlikėjai Gediminas Dačinskas ir Rafailas Karpis, muzikologai Beata Baublinskienė, Rasa Murauskaitė, Lina Navickaitė-Martinelli, Linas Paulauskis ir Živilė Tamaševičienė.

Premijų teikimo iškilmės vyks birželio 4 d., antradienį, 18 val. Kompozitorių namuose (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius). Renginio metu bus skaitomos laudacijos laureatams, koncertuos dainininkė Dovilė Kazonaitė ir akordeonistas Tadas Motiečius. Įėjimas laisvas.

Lietuvos kompozitorių sąjungos Muzikologų sekcijos informacija

Grįžti į naujienų sąrašą