Lietuvos kompozitorių sąjunga

Apsilankymai: šiuolaikinės skulptūros, objekto ir instaliacijos parodos Vilniaus mieste

2019-10-14

None

Spalio 16–lapkričio 6 d. galerija (AV17) kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga pristatys skulptoriaus Nerijaus Ermino parodą „Svetainė“. Autorius pokarinio modernizmo architektūros šedevro, Kompozitorių namų, interjerą pratęsė savo kūriniais ir įrengė svetainę – reprezentacinį, puošnų, stilingą kambarį, skirtą priimti svečius. Čia pastebimi subtiliai modifikuoti objektai, atspindintys praėjusių dešimtmečių baldų, stovėjusių bene kiekvieno namuose, formas ir medžiagas. 

Nerijus Erminas (1976) yra vienas įdomiausių Lietuvos konceptualių skulptorių, baigęs Vilniaus dailės akademiją. Jis aktyviai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje, o mugėje ArtVilnius‘12 buvo apdovanotas prizu už geriausią skulptūrą „Voveraitė ir siena“. 

Paroda Kompozitorių namuose yra projekto „Apsilankymai“ dalis, kurio metu tris savaites vienuolikoje Vilniaus miesto viešųjų erdvių eksponuojamos šiuolaikinės skulptūros, objekto ir instaliacijos parodos. Ekspozicijos kviečia susipažinti tiek su žinomų, tiek su jaunų Lietuvos menininkų darbais bei atrasti jų kuriamus ryšius su supančia aplinka ar architektūra. Vienuolikoje šiuolaikiniam menui neįprastų vietų pristatomi menininkų kūriniai kviečia iš naujo pažinti Vilniaus miesto pastatus ir erdves bei pažvelgti į juos kitu kampu.

(AV17) galerija, įkurta 2011 metais, yra viena iš nedaugelio Lietuvoje veikiančių galerijų, pristatanti išskirtinai šiuolaikinio objekto, skulptūros ir instaliacijos meną. Netradiciškai pristatydama Lietuvos kūrėjų darbus plačiajai visuomenei, galerija siekia kurti palankų lauką šiuolaikinio meno pažinimui bei suvokimui skatinti. 

Parodos Vilniaus mieste veiks iki lapkričio 16 d. Ekskursijos po parodą Kompozitorių namuose vyks spalio 23 d. 17:30 val. ir lapkričio 5 d. 15:30 val.

Daugiau informacijos: www.av17gallery.com/naujienos

Projektą remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, JCDecaux.

Visos parodos ir vietos:

  • Danas Aleksa „Nesuplanuota kryptis” - Vilniaus geležinkelio stotis (Geležinkelio g. 16)
  • Jonas Aničas „Stebėtojai” - Pirklių klubas (Gedimino pr. 35)
  • Evelina Dapkutė „Ne lauke nelaukia” - Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai (Žirmūnų g. 1E)
  • Andrius Erminas „Kūnai” - Vilniaus televizijos bokštas (Sausio 13-osios g. 10)
  • Nerijus Erminas „Svetainė” - Kompozitorių namai (A. Mickevičiaus g. 29)
  • Tauras Kensminas „Ateities fosilijos” - Vilniaus universiteto planetariumas (Konstitucijos pr. 12A)
  • Rimantas Milkintas - Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (Saulėtekio al. 5)
  • Raimonda Sereikaitė „#selfie” - Tarptautinis Vilniaus oro uostas (Rodūnios kl. 10A)
  • Rafal Piesliak - Valakupių reabilitacijos centras (Vaidilutės g. 69)
  • Marija Šnipaitė „Lūkuriuojant” - Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kasos (A. Vienuolio g. 1)
  • Džiugas Šukys - Sapiegų rūmų parkas (Antakalnio g. 17)

Organizatorių inf. 

Grįžti į naujienų sąrašą