Lietuvos kompozitorių sąjunga

Lietuvos muzikos žemėlapis Vilniaus knygų mugėje

2020-02-14

None

21-oji Vilniaus knygų mugė lankytojus kvies eksperimentuoti, ieškoti atvirų saviraiškos formų ir kurti, o Lietuvos muzikos informacijos centras kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga mugėje kvies pildyti Lietuvos muzikos žemėlapius.

Dviejuose mūsų stenduose bus galima rasti pasaulio žemėlapius su miestais, kuriuose per paskutinius kelerius metus skambėjo Lietuvos kompozitorių muzika, su kuria dirbame daugiausiai. Tačiau mes neabejojame, kad jūs galite turėti kontaktų dar nepasiektuose kraštuose ir žinoti apie daug daugiau įdomių ir išskirtinių Lietuvos muzikos įvykių. Visus daugiau žinančius kviesime žemėlapiuose užklijuoti spalvotus lipdukus ir pažymėti pasaulio vietą, kurioje skambėjo Lietuvos muzika. Rezultatais būtinai pasidalinsime mugei pasibaigus, o žanras ar stilius šiuo atveju visai nesvarbus! Žemėlapius vasario 20-23 dienomis rasite mūsų stenduose Muzikos salėje ir 5-oje salėje šalia Rašytojų kampo. 

Kaip ir kasmet mus aplankę galėsite įsigyti naujausių ir aktualiausių Lietuvos kompozitorių muzikos ir natų leidinių, vinilinių plokštelių ir retų knygų. Pirkėjams ruošiame įvairias staigmenas, loterijas bei kviečiame dalyvauti gausioje mūsų šių metų renginių ir susitikimų programoje.

Lietuvos muzikos informacijos centro stendus ir renginius finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

VASARIO 20 D., KETVIRTADIENIS
16:00–19:00, Muzikos salė, stendas Nr. 1.36
SUSITIKIMAS: Moksleivių muzikos kūrinių konkursas „Mano nata“

Kodėl svarbu bandyti kurti muziką? Kaip pradėti tai daryti? Kodėl verta dalyvauti moksleivių muzikos kūrinių konkurse „Mano nata“? – į šiuos klausimus susitikimo metu atsakys moksleivių muzikos kūrinių konkurso „Mano nata“ organizatorė Žydrė Jankevičienė.

VASARIO 21 D., PENKTADIENIS
17:00-21:00, Muzikos salė, stendas Nr. 1.36
SUSITIKIMAS: Šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“

Stende su lankytojais bendraus šiuolaikinės muzikos festivalio „Druskomanija“ vadovė, kompozitorė Juta Pranulytė ir choro dirigentė, atlikėja, festivalio socialinių tinklų koordinatorė Karolina Macytė. Veržlaus ir jaunatviško šių metų festivalio tema – pirmi kartai. 

20:00, Konferencijų salė 1.3 (Muzikos salės pastate)
DISKUSIJA: „Kas skaito apie muziką?“
Dalyviai: Domininkas Kunčinas, Rasa Murauskaitė, Domantas Razauskas
Moderatorė – Emilija Visockaitė       

Ar rašymas apie muziką reikalingas, ar mes dar turime laiko skaityti išsamias apžvalgas ir profesionalią kritiką? Kaip paaiškinti ir įvertinti muziką žodžiu? Kokios savybės yra svarbios muzikos kritikui, apžvalgininkui ir žurnalistui, norint parašyti gerą tekstą? – panašūs klausimai suksis šios tarpžanrinės diskusijos metu kartu su skirtingais praktikais: nuo klasikinio išsilavinimo, bet atvirų pažiūrų muzikologės iki aktyvaus pogrindžio dalyvio ir alternatyvos „redaktoriaus“.

VASARIO 22 D., ŠEŠTADIENIS
12:30, Didžioji Muzikos salės scena
KONCERTAS: Broniaus Kutavičiaus oratorijų vinilinės plokštelės pristatymas su choru „Aidija“

Bronius Kutavičiaus yra gyva Lietuvos kultūros legenda. Jo kūryba išeina toli iš grynosios muzikos ribų, apima platų kultūrinį kontekstą, atidengdama amžių glūdumoje skendinčius baltų istorijos ir muzikos priešistorės klodus. Oratoriją „Iš jotvingių akmens“ atliksianti „Aidija“ ir jos vadovas Romualdas Gražinis su Kutavičiumi ne vienerius metus brandina betarpišką ryšį, formavusį skiriamuosius choro bruožus. Apeigiškumas, gentiniai instrumentai ir kiti archajiški įnagiai, jotvingių žodžių skandavimas, už gerklės griebiantis ritmas ir dainos grožis – visa tai bus šiame koncerte.

17:00-21:00 Muzikos salė, stendas Nr. 1.36
SUSITIKIMAS: Garso meno festivalis „Jauna muzika“


Festivalio kuratoriai Arturas Bumšteinas, Indraja Vaitkūnaitė ir Ilona Trukanė pasakos apie artėjantį garso meno festivalį „Jauna muzika“. Susitikimo metu organizatoriai surengs loteriją, kurioje bus galima laimėti kvietimus į festivalio renginius.

19:00, Konferencijų salė 1.3 (Muzikos salės pastate)
DISKUSIJA: „Ko jos dar nori? Moterų profesinė padėtis menų srityse“
Dalyvės: Goda Dapšytė, Lina Kaminskaitė-Jančorienė, Laima Kreivytė, Asta Pakarklytė

„Ko jos dar nori? Juk jau buvo net moteris prezidentė!“, – tokią frazę tenka išgirsti iš lygių galimybių skeptikų, manančių, jog ši problema yra dirbtinė. Pastaraisiais metais senosios demokratijos vis intensyviau nerimsta dėl kvotų ir lygių moterų galimybių politikos, mokslo, verslo, kultūros, meno sferose. O kaip yra Lietuvoje ir skirtinguose jos kultūros sektoriuose? Kas lemia moterų profesinės padėties pokyčius menų srityse? Ar pokyčiai apskritai ryškūs? – tokie klausimai bus keliami šios tarpsritinės diskusijos metu kartu su muzikos, vizualiųjų menų, teatro ir kino tyrinėtojomis, įvairių lyčių tyrimų iniciatorėmis, aktyviomis savo sričių profesionalėmis.

VASARIO 23 D., SEKMADIENIS
11:00, Muzikos salės pokalbių scena
DISKUSIJA: „Muzikos apdovanojimai – misija (ne)įmanoma“
Dalyviai: Julijus Grickevičius, Mykolas Natalevičius, Martynas Tyla, Gintaras Zdebskis
Moderatorius – Domantas Razauskas

Džiazo, populiariosios muzikos ir profesionalių kompozitorių kūrybos atstovai intensyviai diskutuos apie iššūkius, tenkančius muzikos apdovanojimų organizatoriams. Ar įmanoma užtikrinti objektyvius vertinimus tokiuose rinkimuose? Kokia tokių renginių prasmė ir perspektyva? Apskritai, ar Lietuvos muzikos sektoriuje šiuo aspektu įmanoma kalbėti vienu balsu ir kryptingai siekti bendrų tikslų? Ar būtų prasminga vienytis ir surengti Nacionalinius muzikos apdovanojimus?

Renginys „Facebook“.
Bilietus į Vilniaus knygų mugę galite įsigyti čia.

LMIC inf.

Grįžti į naujienų sąrašą