Lietuvos kompozitorių sąjunga

Lietuvos kompozitoriai ir garso menininkai kviečiami teikti paraiškas rezidencijai Švedijoje

2020-05-06

None

Lietuvos kompozitorių sąjungos menininkų rezidencija DAR (Druskininkai Artists‘ Residence) vykdo mainus su „Hållnäs Konstkoloni“ ir kviečia Lietuvos kompozitorius bei garso menininkus teikti paraiškas vykti į rezidenciją Švedijoje, Helneso vietovėje. Viešnagė truks dvi savaites, nuo 2020 metų rugsėjo 1 iki 14 dienos. 

Rezidentai gaus 400 eurų vienkartinę stipendiją, bus padengtos jų kelionės išlaidos (iki 200 eurų). Menininkai bus nemokamai apgyvendinti, sudarytos sąlygos kurti, jei prireiks, teikiama administracinė ir profesinė pagalba. Dalyviai privalo savarankiškai pasirūpinti sveikatos draudimu. 

Besibaigiant rezidencijai, jos dalyviai turės pristatyti savo kūrinį koncerte arba kitu pavidalu. Visa tai bus galima aptarti artėjant rezidencijos pradžiai.
 
„Hållnäs Konstkoloni“ rezidenciją organizuoja menininkė Åsa Norling ir jos partneris Alex Peck. 2011 metais jie persikėlė gyventi į ūkį Helnese iš Londono, be kita ko, norėdami įgyvendinti savo sumanymą – pasiūlyti erdvę gamtoje tarpdisciplininių projektų kūrėjams ir jų meninėms paieškoms. Åsa ir Alex kartu su dviem savo vaikais nuolat gyvena Helneso pusiasalyje – gražioje vietovėje su ilga uolėta jūros pakrante, senais kaimais ir puikiais takais kelionėms pėsčiomis bei dviračiais. Artimiausia geležinkelio stotis yra Tierpo miestelyje. Helnesas – labai rami vietovė, o iki jūros – vos penkios minutės kelio dviračiu.

Gali būti, kad rezidencijos dienomis sodyboje gyvens kitų menininkų ir savanorių, tačiau visi dalyviai turės po atskirą namelį ir asmeninę erdvę kūrybai. Svečiai galės naudotis sodyboje esančiais dviračiais. Daugiau informacijos apie rezidenciją rasite interneto svetainėje https://hallnaskonstkoloni.com/

Norintys dalyvauti rezidencijoje kompozitoriai ir garso menininkai kviečiami pateikti paraiškas anglų kalba, kuriose turi būti:
- gyvenimo aprašymas,
- projekto aprašymas,
- kūrybos pavyzdžiai: iki 10 nuorodų į garso kūrinius, nuotraukos ir vaizdo medžiaga (garso medžiagą reikia pateikti MP3 formatu, o nuotraukas – JPG formatu).
Jei turite, pridėkite parodų katalogus ir žiniasklaidos publikacijas.
 
Paraiškos priimamos iki 2020 m. gegužės 31 d. (imtinai) el. paštu dar@lks.lt.
 
Rezidencijos mainų programą iš dalies remia Uppsalos regiono kultūros departamentas, Lietuvos kultūros taryba.

DAR ir LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą