Lietuvos kompozitorių sąjunga

Muzikologams bus įteiktos premijos už ryškiausius 2019 metų darbus

2020-09-07

None

2020 m. rugsėjo 12 d., šeštadienį, 17 val. „Artis“ viešbučio konferencijų salėje „Aida“ (Totorių g. 23, Vilnius) muzikologams bus įteiktos premijos už ryškiausius 2019 metų darbus. Premijų teikimo iškilmėse bus skaitomos laudacijos laureatams, koncertuos smuikininkė Rūta Lipinaitytė. Ji atliks Anatolijaus Šenderovo, Zitos Bružaitės, Eduardo Balsio, Broniaus Kutavičiaus ir Jurgio Juozapaičio kūrinius. 

Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcijos inicijuota komisija išstudijavo praėjusių metų mokslines, pedagogines, publicistines, istorines ir kitokio pobūdžio publikacijas apie muziką, muzikinės kultūros populiarinamąją ir šviečiamąją veiklą.

Premijos muzikologams kasmet teikiamos nuo 2004 metų už ryškiausius darbus įvairiose muzikologijos mokslo srityse, taip pat – už Lietuvos muzikinės kultūros tyrinėjimą ir populiarinimą. 

2007 m. premijoms suteikti iškilių Lietuvos muzikologų bendruomenės autoritetų Onos Narbutienės (1930–2007) ir Vytauto Landsbergio vardai, kasmet teikiama ir Lietuvos kompozitorių sąjungos premija. Premijų steigėjai – Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vytauto Landsbergio fondas. 

Kartu šiemet bus teikiama kompozitoriaus, publicisto Vlado Jakubėno (1904–1976) vardo premija už ryškiausius muzikos kritikos darbus, įsteigta Vlado Jakubėno draugijos, bei premija „Apie muziką“, skirti paskatinti pradedančiuosius muzikos publicistikos ir kritikos autorius.

2019 m. Lietuvos muzikologų darbus vertino: altininkas, dirigentas ir muzikologas Donatas Katkus, kompozitoriai Ramūnas Motiekaitis, Mykolas Natalevičius ir Martinš Vilums, muzikologai Eglė Bertašienė, Eglė Gudžinskaitė, Eglė Korienė, Lina Navickaitė-Martinelli (pirmininkė), Rūta Stanevičiūtė ir Eirimas Velička.

Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/SGjYP9Tvyhnetd5dA.

Renginį organizuoja LKS Muzikologų sekcija, remia Lietuvos kultūros taryba. 

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą