Lietuvos kompozitorių sąjunga

Netrukus prasidės konferencija „Muzikos komponavimo principai: teleologijos fenomenas“

2020-11-16

None

2020 m. lapkričio 18–20 dienomis vyks jau 20-oji kompozicines aktualijas gvildenanti ir jas teoriniu lygmeniu tyrinėjanti tarptautinė muzikos teorijos konferencija „Muzikos komponavimo principai: teleologijos fenomenas“. Konferencijos nepažabojo ir neįprastos šiųmetinės sąlygos, nors ir privertė pakoreguoti jos įgyvendinimo pobūdį. Pirmą kartą konferencija bus realizuota virtualiu pavidalu. Nors tai nemenkas iššūkis jos organizatoriams, bet tuo pačiu ir puiki galimybė prisijungti dar didesnei, lokacinių barjerų nevaržomai auditorijai!

Šių metų tema rezonuoja su dažna procesualaus meno kūrėjo dilema – kokia kūrinio transformacija vyksta apibrėžto laiko perspektyvoje. Kitaip tariant, link kokio tikslo (gr. telos) orientuojama kūrinio medžiaga ir koks kelias pasirenkamas iki to tikslo išpildymo. Šiais klausimais savo teorinėmis įžvalgomis dalinsis ir aktyvias diskusijas kels pranešėjai iš Lietuvos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Ispanijos, Austrijos, Serbijos, Ukrainos ir Lenkijos.

Konferencijos neatsiejama dalimi jau tapo Neatpažintų M. K. Čiurlionio muzikos ciklų koncertas, kuriuos lapkričio 18 d. 18:00 atliks prof. Jurgio Karnavičiaus studentai ir absolventai (Evelina Kuprytė, Kamilė Kaučikaitė, Karolina Tabero, Vincenzo De Martino, Bernardas Sokolovas, Lina Žutautaitė). Dar viena konferencijos tradicija – tai Muzikos lietuviškumo sambūrio PREMJEROS, reprezentuosiančios kompozitorių Ramūno Motiekaičio, Mykolo Natalevičiaus, Mariaus Baranausko, Jono Jurkūno, Artūro Mikoliūno, Rimanto Janeliausko kūrybinius polėkius. Juos lapkričio 19 d. 19:00 realizuos atlikėjai Karolina Juodelytė (vargonai), Artūras Mikoliūnas (kontrafagotas), Vytautas Oškinis (fleita), Kristupas Gikas (fleita). Koncertus, kaip ir pačią konferenciją, bus galima stebėti žemiau nurodytais kanalais.

Visus, besidominčius kompozicijos ar kitų menų procesualumo klausimais, kviečiame jungtis ir aktyviai dalyvauti per ZOOM platformą, stebėti per LMTA TV ar Youtube kanalus:

ZOOM (konferencija)

YOUTUBE
Neatpažintų M. K. Čiurlionio muzikos ciklai
Muzikos lietuviškumo sambūrio PREMJEROS

LMTA TV

Konferencijos programa:


Konferenciją organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Remia Lietuvos kultūros taryba.

Organizatorių inf.

Grįžti į naujienų sąrašą