Lietuvos kompozitorių sąjunga

Skelbiamas kvietimas dalyvauti konkurse „Vox juventutis 2021“

2021-02-09

None

Lietuvos kompozitorių sąjunga, Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“ kviečia vyresniųjų klasių moksleivius ir muzikos studentus, doktorantus dalyvauti XV jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurse „Vox juventutis 2021“.

Geriausi kūriniai bus premijuojami:
I premija – 600 Eur
II premija – 400 Eur
III premija – 200 Eur

Papildomi prizai:
- choro „Jauna muzika“ dainininkių prizas;
- choro „Liepaitės“ dainininkių prizas;
- publikos simpatijų prizas.

Vienas, du arba trys premijuoti kūriniai bus išleisti natų serijoje „Vox juventutis“.

Pirmojo atrankos etapo kriterijai:
1) žmogaus balso ir choro galimybių paisymas;
2) kūrinio komunikacija su atlikėju ir būsimuoju klausytoju;
3) informatyvi ir taisyklinga notacija.

Konkursui pateiktus kūrinius vertins kompetentinga organizatorių sudaryta penkių asmenų komisija, kurios sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Kūrinius, praėjusius pirmąjį atrankos etapą, atliks choro „Jauna muzika“ moterų grupė (vad. Vaclovas Augustinas) ir Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ merginų choras (vad. Jolita Vaitkevičienė).

Konkursui galima pateikti kūrinius moterų/jaunių chorui a cappella arba moterų/jaunių chorui ir fortepijonui ne daugiau kaip 4-iems balsams (SSAA). Gali būti naudojamas body percussion ir epizodinis solo. Kūrinių trukmė ne daugiau kaip 5 min. Kūrinių tekstui gali būti naudojamos lietuvių, anglų ir lotynų kalbos. Prioritetas – netikėti, netradiciniai sprendimai, bet tuo pačiu, balsovados, faktūros paprastumas ir prieinamumas vidutinio lygio mėgėjų chorams.

Apie ketinimą dalyvauti konkurse būtina pranešti iki 2021 m. balandžio 5 d. elektroniniu paštu info@lks.lt.

Nuo balandžio 5 d. iki gegužės 9 d. visi pareiškėjai mielai kviečiami konsultuotis su prof. Vaclovu Augustinu (tel. +370 687 16572 arba elektroniniu paštu augustinus917@gmail.com).

Galutinai sutvarkytos partitūros ir audio demo įrašai turi būti pateikti elektroniniu paštu info@lks.lt iki 2021 m. gegužės 9 d. 23:59.

Koncertas ir laureatų apdovanojimas vyks 2021 m. vėlų rudenį (tiksli data bus pranešta vėliau) Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Jo metu bus daromas audio įrašas. 

Konkursą rengia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, Lietuvos kompozitorių sąjunga. Partnerė – Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“, Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. 

Organizatorių inf.

Grįžti į naujienų sąrašą