Lietuvos kompozitorių sąjunga

Susitikimų su kompozitoriais ciklas „Atsiverk, pažink, suprask!“

2021-05-26

None

Kiek meninio ugdymo pamokose laiko skiriama aktualiausio Lietuvos meno pažinimui? Ar mokiniai pažįsta dabar kuriančius menininkus, didžiuojasi jų pasiekimais, o kartu ir Lietuvos kultūra?

VšĮ „Mano nata“ pradeda susitikimų su pripažintais, dabar kuriančiais kompozitoriais ciklą. Dailės ir muzikos mokytojus kartu su vyresniųjų klasių mokiniais kviesime stebėti nuotolinius koncertus, kuriuose kompozitoriais pristatys savo kūrybą, skambės gyvai atliekami kūriniai. Mokinius prašysime interpretuoti koncertų įspūdžius vizualios raiškos kūriniais, iš kurių bus surengta virtuali paroda.

Pirmasis susitikimas su kompozitoriumi Ryčiu Mažuliu ir vokaliniu kvartetu „Melos“ įvyks 2021 m. gegužės 26 d. 12.00 val. Koncertą kviečiame stebėti VšĮ „Mano nata“ YouTube kanalu.

Birželio 1 d. 11.00 val. įvyks susitikimas su kompozitoriumi Vykintu Baltaku. Koncerte, transliuojamame iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Juliaus Juzeliūno erdvinio garso sferos, skambės kompozitoriaus kūrinys „Sandwriting“ dviem elektriniams klavišiniams instrumentams ir gyvai elektronikai. Koncerte dalyvaus pianistės Indrė Baikštytė ir Jonė Punytė.

Birželio 3 d. 14.00 val. iš Kompozitorių namų transliuosime susitikimą su Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininku, kompozitoriumi Mykolu Natalevičiumi. Jo kūrinius atliks ansamblis „Twenty Fingers Duo“ ir pianistė Gabija Natalevičienė.

Numatoma koncertų-susitikimų trukmė – 45 min. Mokinių sukurtas vizualines interpretacijas prašome siųsti el. paštu info@manonata.lt iki birželio 23 d.

Projektą „Atsiverk, pažink, suprask: susitikimai su aktualiausia Lietuvos muzika“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, partneriai – Lietuvos kompozitorių sąjunga, Lietuvos muzikos informacijos centras, Lietuvos ansamblių tinklas, Lietuvos muzikos mokytojų asociacija.

Koncertų įrašai bus skelbiami VšĮ "Mano nata" YouTube kanale, juos bus galima peržiūrėti ir pasibaigus tiesioginei transliacijai.

„Mano nata“ inf.

Grįžti į naujienų sąrašą