Lietuvos kompozitorių sąjunga

Kompozitorių namuose veiks paroda „Banguoja persipina, persipina banguoja“

2022-08-25

None

Rugsėjo 2 d. 18 val. Kompozitorių namuose atidaroma menininkių Indrės Liškauskaitės ir Auksės Miliukaitės paroda „Banguoja persipina, persipina banguoja“. Joje kūrėjos pristatys specialiai Kompozitorių namams sukurtą instaliaciją, kurioje apjungia piešinius, tekstilės objektus, tapybos kūrinius, skulptūrinius elementus bei kvapus. 

Bendroje parodoje menininkės kuria dialogą tarp savo kūrinių. Autorių tapatybės parodoje susiniveliuoja, jos susitinka būdamos panašiuose kūrybiniuose etapuose, iš abstrakčių fragmentų kurdamos realybės nuotrupas. Jų darbai įsiterpia vienas į kitą ir kuria naratyvus prasitęsiančiomis linijomis, spalvų santykiais.

Parodą sudaro specialiai Kompozitorių namų erdvei ir sukurti ir pritaikyti kūriniai, reaguojant į erdvėje esančius architektūrinius elementus, baldus bei linijas. 

Indrė Liškauskaitė yra baigusi tapybos bakalauro ir tekstilės magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Ji dirba su piešimo, tapybos medijomis, garso ir video instaliacijomis bei tekstiniais kūriniais. Savo darbuose autorė permąsto gamtos ir biologijos reprezentavimo sistemas, žmogaus bei aplinkos santykį. Didelio formato piešimo kūriniais autorė kvestionuoja pačią piešimo mediją ir ieško naujų jos formų. Skulptūriški, dažnai žemėlapių formatu susukti ir sulankstyti piešiniai reflektuoja žvilgsnį į gamtą iš paukščio ar satelito perspektyvos. Menininkė domisi, kokios yra kultūrinės ir vizualinės reikšmės tokių gamtos reprezentavimo sistemų, kaip kino dokumentikų, enciklopedinių iliustracijų ar mitinių naratyvų.

Auksė Miliukaitė studijavo Londono Menų universitete, baigė tapybos bakalaurą bei magistrą Vilniaus dailės akademijoje. Menininkė daugiausiai kuria patiriamosios tapybos instaliacijas, aktyvindama skirtingas parodos dalyvio jusles. Autorė kūrybą suvokia kaip terpę tarp pojūčių ir gamtos procesų. Dėl to dažniausiai naudoja tapybą, kuri susieja žmogaus ir gamtos patirtį (per augalus, orą, geologinius procesus, fiziką, materijos pokytį, energiją). Naudodamasi ne tik regėjimu, bet ir kitais pojūčiais, tyrinėja tapybos galimybes perduoti informaciją. 

Paroda veiks Kompozitorių namų antrajame aukšte, 2022 m. rugsėjo 2–11 dienomis. Lankytojai laukiami pirmadienį-penktadienį 16–19 val., savaitgaliais 12–18 val. Parodos ekskursija su menininkėmis – rugsėjo 10 d. 17 val. Įėjimas nemokamas.

Renginys yra Vilniaus galerijų savaitgalio programos dalis. Parodą „Banguoja persipina, persipina banguoja“ globoja Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Daugiau apie parodą: https://fb.me/e/1xvnj85BV

Organizatorių inf.

Grįžti į naujienų sąrašą