Lietuvos kompozitorių sąjunga

Festivalyje „Ars Musica“ Belgijoje – Baltijos šalių šiuolaikinės muzikos spektras

2022-11-25

None

Lapkričio 27 d. Belgijoje vykstančiame šiuolaikinės muzikos festivalyje „Ars Musica“ bus pristatoma Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrėjų muziką. Vilniaus miesto šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“, Talino naujosios muzikos ansamblis ir Latvijos radijo choras atliks programą „Baltic Sense“, kurioje skambės vieni ryškiausių Baltijos šalių kompozitorių kameriniai ir choriniai kūriniai. 

„Bendradarbiavimas su „Ars Musica“ festivaliu yra rezultatas kryptingo darbo, prasidėjusio 2019 m. Baltijos šalių kompozitorių sąjungoms įsteigus Baltijos šiuolaikinės muzikos tinklą. Bendradarbiavimas su užsienio festivaliais įgavo pagreitį surengus pirmąsias Baltijos muzikos dienas Estijoje 2021 m. ir ėmus bendradarbiauti su Europos šiuolaikinės muzikos festivalių alijansu F. A. C. E. (Festival Alliance for Contemporary Music In Europe). Tai puiki proga parodyti kiek daug geros muzikos turime Baltijos šalyse ir atsitraukti nuo mąstymo, kad mums kažką reikia vytis, iš tiesų parodyti kiek daug kūrybinio potencialo  turime“ – tegia Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkas Mykolas Natalevičius.

Koncerte skambės Lietuvos kompozitorių Dominyko Digimo, Justinos Repečkaitės, Justės Janulytės, Ryčio Mažulio, Žibuoklės Martinaitytės, Latvijos muzikos kūrėjų Krisčio Auznieko, Santos Bušs, Lindos Leimane, Mārtiņšo Viļumso ir Estijos kompozitorių Märt-Matis Lill, Elis Hallik, Elo Masing, Arvo Pärto ir Toivo Tulevo kūriniai.

Trijų išskirtinių muzikos atlikėjų kolektyvų pristatoma Baltijos šalių kūrybinės muzikos panorama yra puikus būdas supažindinti klausytojus su baltiškos muzikos geografija.

Baltijos muzikos pristatymą organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, bendradarbiaudama su festivaliu „Ars Musica“ bei Latvijos ir Estijos kompozitorių sąjungomis. Projektą finansuoja Baltijos kultūros fondas. 

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą