Lietuvos kompozitorių sąjunga

Pasirodė nauji „Vox juventutis“ serijos natų leidiniai

2023-02-13

None

Lietuvos kompozitorių sąjunga neseniai išleido šešis naujus natų serijos „Vox juventutis“ leidinius. Tai 2021–2022 metais sukurti kūriniai mišriam ir lygių balsų chorams a cappella arba su fortepijono pritarimu, kurių autoriai – jauni kūrėjai, savo jėgas sėkmingai išbandę to paties pavadinimo kompozicijos konkurse. Natas jau galima įsigyti Lietuvos muzikos informacijos centro e-parduotuvėje, o išsamiau susipažinti bus galima Vilniaus knygų mugėje, vasario 23–26 dienomis Lietuvos muzikos informacijos centro stende, LITEXPO 5-oje salėje (5.A13).

„Vox juventutis“ kolekciją, kurią iš viso sudaro 22 leidiniai, papildė keturi kūriniai lygių balsų chorui – Ievos Parnarauskaitės „The Melting Snowman“, Ivetos Mikalajūnaitės „Sudiev“, Karolio Dabulskio „Pelenai ore“, Evaldo Aleknos „Portrait of a Sovereign“ ir dvi kompozicijos mišriam chorui – Karolinos Kieraitės „Has a Name“ ir Luko Butkaus „Solemn“. 

Penkių kūrinių autoriai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros studentai, ryškūs savo kūrybinėmis veiklomis. E. Aleknos, L. Butkaus, K. Dabulskio, I. Parnarauskaitės ir K. Kieraitės kūriniai ne kartą skambėjo šiuolaikinės muzikos festivaliuose ir kituose renginiuose. E. Alekna taip pat dainuoja chore „Jauna muzika“, ansamblyje „Duodeco“, yra operos „Saulė ir jūra“ trupės narys. L. Butkus – vienas iš aktyviausių šiuolaikinės muzikos ansamblio „Artisans“ narių. Kūrinio „Sudiev“ autorė I. Mikalajūnaitė yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Choro dirigavimo katedros absolventė, vadovauja chorui „ARTyn“.

Iš naujausių „Vox juventutis“ serijos leidinių sau tinkamą kūrinį galės išsirinkti skirtingų sudėčių ir pasirengimo chorai. Natose taip pat spausdinamos nuorodos į kūrinių garso įrašus. 

„Vox juventutis“ – jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkursas, kartu su Vilniaus miesto savivaldybės choru „Jauna muzika“ organizuojamas jau 17-liktus metus. Jame kasmet dalyvauja dešimtys jaunųjų kompozitorių, norinčių išmėginti savo jėgas chorinėje muzikoje. Jaunuosius kūrėjus individualiai konsultuoja žymus kompozitorius ir dirigentas, profesorius Vaclovas Augustinas. Vėliau konsultacijų ir atvirų repeticijų metu ištobulintas kompozicijas koncertuose atlieka jo vadovaujamas choras „Jauna muzika“. 2021 metais koncerte taip pat dalyvavo Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ chorai. Koncertų metu kūrinius vertina muzikos profesionalų komisija, choristai ir publika, o geriausių kompozicijų natos išleidžiamos serijoje „Vox juventutis“.

Šiuo metu vyksta registracija dalyvauti 2023 metų konkurse, kurio baigiamasis koncertas vyks birželio 10 d. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje. 

Lietuvos kompozitorių sąjungos veiklą ir natų serijos „Vox juventutis“ leidybą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą