Lietuvos kompozitorių sąjunga

Kviečiame dalyvauti improvizacinės muzikos kūrybinėse dirbtuvėse

2023-04-13

None

Lietuvos kompozitorių sąjungos Druskininkų rezidencija (DAR) ir šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ kviečia šešis kompozitorius / garso menininkus gegužės 21–27 dienomis dalyvauti improvizacinės muzikos kūrybinėse dirbtuvėse su žymiu austrų kompozitoriumi ir dirigentu Rupertu Huberiu bei improvizacinės muzikos atlikėja ir body-mental coaching pedagoge Doris Huber.

Tai unikali galimybė kūrėjams pagilinti improvizacijos ir neapibrėžtumo technikų išmanymą, bendradarbiaujant su šios srities žinovais. Rezidencijos metu bus ruošiamas Ruperto Huberio muzikinis performansas „PINE UNPLUGGED“, jo pasaulinė premjera įvyks gegužės 27 dieną. Repeticijose bus analizuojamos ir išbandomos kūno perkusijos ir smulkiosios perkusijos bei neakademinio vokalo technikos, tyrinėjamos kolektyvinės improvizacijos strategijos. Taip pat vyks individualios kompozicijos konsultacijos, grupinės paskaitos ir diskusijos. Dalyviams bus suteikiamas apgyvendinimas Druskininkų kūrybos ir poilsio namuose.

Kviečiame teikti paraiškas kūrybinėms dirbtuvėms el. pašto adresu dar@lks.lt iki balandžio 17 dienos.

Kursų vadovų pageidavimu, pareiškėjų prašome nurodyti, su kokiais konvencionaliais ir nekonvencionaliais muzikos instrumentais jie galėtų įsitraukti į performansą.

Projektą organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, kurios veiklą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė ir Druskininkų miesto savivaldybė.

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą