Lietuvos kompozitorių sąjunga

„Druskomanija“ skelbia atvirą kvietimą idėjoms 2024 m. festivaliui!

2023-07-27

None

„Druskomanija“ yra vienas ilgiausiai gyvuojančių šiuolaikinės muzikos festivalių Lietuvoje, 2024 m. švęsime jo keturiasdešimtmetį!

Festivalis kasmet kviečia susipažinti su naujausia jaunųjų Lietuvos kompozitorių ir atlikėjų kūryba. Pradedantiesiems kūrėjams jis suteikia išskirtinę progą dalintis kūrybinėmis idėjomis su skirtingų kartų, stilių ir žanrų kompozitoriais bei kartu su muzikantais ruošti profesionalias savo kūrinių premjeras.

Atviro kvietimo tikslas – susipažinti su muzikų bendruomenės idėjomis, norais, poreikiais ir suteikti galimybę visa tai paversti realybe!

Šiemet idėjas kviečiame teikti trijose skirtingose kategorijose: idėjos renginiams, idėjos instaliacijoms ir idėjos atviriems šaukimams rašyti kūrinius įvairioms instrumentų sudėtims. Švenčiant keturiasdešimtąjį „Druskomanijos“ festivalį skatiname pažvelgti į jo istoriją, iš ten pasisemti įkvėpimo ir siūlyti drąsias, ambicingas idėjas, kurios pratęstų arba sąmoningai sulaužytų festivalio tradicijas. 

Kas gali dalyvauti?
Atvirame kvietime gali dalyvauti bet kokio amžiaus, tautybės ar išsilavinimo kompozitoriai, atlikėjai, garso menininkai ir kitokie muzikantai, norintys prisidėti prie 2024 m. gegužę vyksiančio šiuolaikinės muzikos festivalio „Druskomanija“. 

Reikalavimai: 

Elektroniniu paštu info@druskomanija.lt atsiųsti:

  • trumpą idėjos aprašymą (iki 2 psl., išskyrus teikiant idėjas atviriems šaukimams rašyti kūrinius sudėtims);
  • CV arba trumpą meninės veiklos pristatymą (jei paraišką teikia kolektyvas, prašome atsiųsti kolektyvo meninės veiklos aprašymą).

Idėjų lauksime iki rugpjūčio 17 d. 23:59 Lietuvos laiku (GMT +3).
Laiško paskirtyje būtina nurodyti teikiamos idėjos kategoriją, pvz.: „Open call: idėja renginiui“.
Atrinktos idėjos bus įgyvendintos festivalio „Druskomanija“ metu, 2024 m. gegužės mėnesį.
Idėjos gali būti naujos arba įgyvendintos anksčiau, tačiau prioritetas teikiamas dar neįgyvendintiems renginiams, instaliacijoms ir programoms.

Informacija apie kategorijas:
Idėjos renginiams
Šioje kategorijoje laukiame idėjų pilnai apgalvotiems renginiams. Tai gali būti koncertai, performansai ar kitų formų renginiai su konkrečiu programos ir atlikėjų pasiūlymu. Galima paminėti norimą erdvę arba keletą jos variantų (labai kviečiame nepamiršti Druskininkų miesto erdvių!).

Idėjos instaliacijoms 
Šioje kategorijoje laukiame idėjų garsinėms instaliacijoms. Svarbu nurodyti įsivaizduojamą instaliacijos erdvę arba pateikti keletą jos variantų. Jei instaliacija reikalauja konkrečios erdvės, skatiname susisiekti su erdvės savininkais ir apsitarti dėl erdvės išnaudojimo galimybių (nebūtina). Raginame atkreipti dėmesį į Druskininkų miesto erdves – jei dėl jų kyla klausimų, galite susisiekti el. paštu info@druskomanija.lt ir pasikonsultuoti.

Idėjos atviriems šaukimams rašyti kūrinius instrumentų sudėtims
Šioje kategorijoje laukiame atlikėjų – solistų, kolektyvų, atlikėjų platformų, kurie norėtų atlikti specialiai jų sudėčiai parašytas ir atrinktas originalias kompozicijas. Teikiant paraišką šiai kategorijai nereikia prisegti idėjos aprašymo, tik kolektyvo/solisto/platformos veiklos aprašymą. Labai svarbu, kad atlikėjai turėtų šiuolaikinės muzikos atlikimo patirties ir būtų pasirengę greitai ir profesionaliai paruošti valandos – valandos su puse programą bendradarbiaudami su kompozitoriais.

Daugiau informacijos – druskomanija.lt.

„Druskomanija“ inf.

Grįžti į naujienų sąrašą