Lietuvos kompozitorių sąjunga

LKS tapo Europos kompozitorių ir dainų autorių aljanso (ECSA) nare

2023-09-14

None

Lietuvos kompozitorių sąjunga, siekdama kuo geriau atstovauti savo narių interesams, įskaitant jų kūrybos sklaidą užsienyje, neseniai tapo Europos kompozitorių ir dainų autorių aljanso (ECSA, European Composer and Songwriter Alliance) nare ir yra pirmoji Lietuvai atstovaujanti įstaiga.

ECSA yra tarptautinė, ne pelno siekianti organizacija, įsikūrusi Briuselyje. Ją sudaro 55 kompozitorių ir dainų autorių asociacijos iš 27 Europos ir kitų regionų šalių. Įkurta 2007 metais, šiandien ji atstovauja apie 30 000 muzikos kūrėjų. Pagrindinė ECSA misija – ginti ir propaguoti kompozitorių ir dainų autorių teises bei interesus, siekiant pagerinti jų socialines ir ekonomines sąlygas, taip pat stiprinti jų meninės veiklos laisvę. 

ECSA struktūrą sudaro trys komitetai: APCOE komitetas nagrinėja populiariosios muzikos kompozitoriams ir dainų autoriams aktualias temas, ECF komitetas daugiausia dėmesio skiria klausimams, susijusiems su akademine, šiuolaikine muzika, o FFACE komitetas sprendžia kino, reklamos ir kitų audiovizualinio meno sričių kompozitorių iššūkius.

ECSA biuras nuolat palaiko ryšius su atsakingomis Europos institucijomis įvairiomis temomis: nuo autorių teisių ir sutarčių, muzikos transliacijų ir meninės laisvės iki kultūros politikos ir kitų su kompozitoriais ir dainų kūrėjais susijusių klausimų. ECSA veikla iš dalies finansuojama Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“ lėšomis. Daugiau informacijos galima rasti ECSA svetainėje.

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą