Lietuvos kompozitorių sąjunga

Kviečiame dalyvauti konkurse „Vox juventutis 2024“

2023-12-07

None

Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ kviečia vyresniųjų klasių moksleivius, muzikos studentus ir doktorantus dalyvauti XVIII jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurse „Vox juventutis“.

Geriausi kūriniai bus premijuojami:
I premija – 600 Eur
II premija – 400 Eur
III premija – 200 Eur

Papildomi prizai:
- choro „Jauna muzika“ simpatijų prizas;
- publikos simpatijų prizas.

Pirmojo atrankos etapo kriterijai:
1) žmogaus balso ir choro galimybių paisymas;
2) kūrinio komunikacija su atlikėju ir būsimu klausytoju;
3) informatyvi ir taisyklinga notacija;
4) atitiktis konkurso temai.

Konkursui pateiktus kūrinius vertins kompetentinga organizatorių sudaryta penkių asmenų komisija, kurios sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

2024 metų tema – „Mažiau yra daugiau: nuo unisono iki keturbalsumo“. 

Konkursui galima pateikti kūrinius mišriam chorui a cappella arba su elektroninių vieno manualo vargonėlių „JOHANNUS Opus 1“ akompanimentu ne daugiau kaip keturiems balsams. Galimos balsų sudėtys: SA unisonas, TB unisonas, SATB unisonas, įvairios dvibalsumo-tribalsumo-keturbalsumo kombinacijos (SA, TB, SAA, TTB, ATB, SAT, SSAA, TTBB ir pan.) ir įprastinis SATB keturbalsumas su epizodiniu divisi (jeigu reikia).

Sukurti gerą kūrinį tokiam ribotam balsų skaičiui – nemažas iššūkis net ir profesionaliam kompozitoriui. Prof. Vaclovas Augustinas sudarė pavydžių, su kuriais konkurso dalyviams rekomenduoja susipažinti, sąrašą

Kiti reikalavimai ir sąlygos:

  • Leidžiama naudoti perkusinius instrumentus (būgnelį, tamburiną, kastanjetes, trikampį, varpelius ir pan.), kuriais galėtų pagroti patys choristai.
  • Kūrinių trukmė neturi viršyti 5 min. 
  • Naudoti tik lietuviškus, angliškus ir lotyniškus tekstus. 
  • Galimas nestandartinis choro dainininkų išdėstymas bažnyčios erdvėje.
  • Kompozitoriaus sprendimo originalumas yra svarbiausias prioritetas, tačiau pretendentai turėtų išlaikyti individualias balso linijas ir bendrą muzikos faktūrą pakankamai paprastą, turėdami omenyje vidutinio pajėgumo mėgėjų chorą.
  • Konkurso dalyviai, iki galutinių rezultatų paskelbimo, įsipareigoja savo tapatybę atskleisti tik organizatoriams, t. y. Lietuvos kompozitorių sąjungos administracijos darbuotojams ir prof. Vaclovui Augustinui. 
  • Organizatoriai įsipareigoja užtikrinti dalyvių anonimiškumą iki galutinių konkurso rezultatų paskelbimo. 

Apie ketinimą dalyvauti konkurse būtina pranešti iki 2024 m. vasario 18 d. elektroniniu paštu info@lks.lt.

Nuo vasario 18 d. iki kovo 17 d. visi pareiškėjai mielai kviečiami konsultuotis su prof. Vaclovu Augustinu (tel. +370 687 16572,  augustinus917@gmail.com).

Galutinai sutvarkytos partitūros PDF formatu, nenurodant autoriaus, ir audio demo įrašai MP3 formatu turi būti pateikti elektroniniu paštu info@lks.lt iki 2024 kovo 17 d. 23:59!

Finaliniam koncertui atrinktų kūrinių autoriams rekomenduojama dalyvauti visose konkurso programos repeticijose. Repeticijų tvarkaraštis bus paskelbtas vėliau. Koncertas ir laureatų apdovanojimas vyks 2024 m. balandžio 27 d. Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje. Jo metu bus daromas audio įrašas. 

Konkursą rengia Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“. Partnerė Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. 

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą