Lietuvos kompozitorių sąjunga

Europos kultūros sostinėje Tartu įvyks ketvirtasis Baltijos muzikos dienų festivalis

2024-04-17

None

Šiemet Baltijos muzikos dienų festivalis vyks balandžio 26 – gegužės 5 dienomis, Tartu ir Taline, bendradarbiaujant su didžiausiu Estijos šiuolaikinės muzikos festivaliu „Estijos muzikos dienos“. Šių metų festivalio tema – „Umwelt“ (Aplinka). 

Estijos kompozitorių sąjungos pirmininkas ir vienas iš festivalio meno vadovų Märt-Matis Lill teigia: „Festivalio tema „Umwelt“ (Aplinka) atspindi neblėstantį Jacobo von Uexküllio koncepcijos aktualumą. Šis festivalis tyrinėja sferas, esančias už žmogaus suvokimo ribų. Siekiame gilintis į įvairių būtybių, tiek tikrų, tiek įsivaizduojamų, jutimines patirtis ir į tai, kaip rezonuoja jų garsinė aplinka. Atsižvelgdami į šios temos platumą, mes išryškiname bendradarbiavimą su kitomis meno disciplinomis, kad praturtintume šiuos tyrinėjimus.“

Festivalyje skambės trys lietuvių autorių Mariaus Baranausko, Andriaus Maslekovo ir Mykolo Natalevičiaus premjeros, o taip pat skambės anksčiau sukurti Vykinto Baltako, Justės Janulytės, Justinos Repečkaitės ir Andriaus Šiurio kūriniai, o taip pat Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Broniaus Kutavičius muzika.

Festivalio metu pasirodys daugybė garsių kolektyvų ir atlikėjų: Estijos nacionalinis simfoninis orkestras, Estijos filharmonijos kamerinis choras, „Defunensemble“ (Suomija), „Tempus Balticus Trio“ (Estija), „Ensemble U“ (Estija), „EAMT Sinfonietta“ (Estija), „Repoo Ensemble“ (Estija), „LENsemble“ (Lietuva), „Altera Veritas“ (Latvija) ir kt.

Baltijos muzikos dienų programą galima rasti festivalio interneto svetainėje balticmusicdays.eu. Bilietai platinami „Piletilevi“ platformoje. Festivalį organizuoja Estijos kompozitorių sąjunga kartu su Baltijos šiuolaikinės muzikos tinklu. Festivalio rėmėjai: Estijos kultūros ministerija, Estijos kultūros taryba, Nacionalinis Estijos kultūros fondas, LHV, Baltijos kultūros fondas ir Lietuvos kultūros taryba.

LKS inf.

Grįžti į naujienų sąrašą